El Partit Popular vol treure petroli al Congrés dels Diputats de l’avançament electoral a Catalunya. Durant el debat de la llei d’amnistia, que ha tirat endavant per 178 vots a favor i 172 en contra, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha exclamat que, “possiblement”, aquesta serà “l’última llei de la legislatura”. Per Feijóo, l’anunci del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de convocar eleccions el 12 de maig demostra que “el govern espanyol i els seus socis són els principals agents d’inestabilitat política d’Espanya”. En un clima de precampanya electoral que ha sobrevolat la Carrera de San Jerónimo des de primera hora, Feijóo ha sostingut que el 12-M “marcarà l’inici del final d’aquest govern espanyol”, ja que quan Sánchez “deixi de ser útil” als partits independentistes “el deixaran caure”.
 

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, possibles candidats i tota la informació

🔴 Eleccions Catalunya 2024 i llei d’amnistia, DIRECTE I Reaccions i última hora

 

 

Feijóo ha asseverat que el que té Pedro Sánchez al davant “no és una legislatura”, sinó “una agonia” d’un president que “es mantindrà només si Puigdemont vol”. Aquest context fa que “el seu final estigui més a prop” i que “tot el mal causat a les institucionals” no li serveixi per res. El president del PP també s’ha adreçat als diputats de Junts: “Tenen sort d’haver topat amb un president impúdic per aconseguir la seva impunitat”. I ha destacat que els juntaires “sotmeten el PSOE” i “retraten cadascun dels seus socis”. A més, en la línia dels arguments que sosté la defensa jurídica de Puigdemont, Feijóo ha advertit els diputats de Junts que, amb aquestes eleccions, “potser ERC i el PSC han volgut enganyar-los perquè l’amnistia no arribi a temps i ja no sembli que tots ballen la seva cançó”.

El cap de l’oposició, és clar, ha carregat contra l’amnistia. L’ha qualificat de “submissió” i no de “reconciliació” i ha retret al PSOE que no digui les coses pel seu nom: “No ens vinguin amb convivència perquè estan aixafant els drets de les majories, no ens vinguin amb justícia perquè volen esquivar-la i no ens vinguin amb democràcia perquè estan liquidant la separació de poders”, ha proclamat des de la tribuna. Feijóo s’ha demanat irònicament per què Sánchez “no deu haver volgut defensar aquesta meravella” i ha respost que fins i tot el president espanyol “es veu incapaç de donar la cara per aquest deliri”. A partir d’ara, el líder del PP pronostica que l’amnistia “no passarà el filtre del Senat”, on els populars tenen majoria absoluta, no rebrà l’aval de la justícia ni de les institucions que l’han d’avaluar i tampoc no “passarà el filtre del carrer”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!