El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de ser l’últim a reprovar l’atac de l’Iran a Israel, que ha tingut lloc la matinada d’aquest diumenge. Feijóo ha assegurat que el president del govern espanyol no ha condemnat amb prou “rapidesa” i “contundència” l’atac, convertint-se així en l’últim país de la Unió Europea en fer-ho. En un míting del PP que ha tingut lloc a Bilbao amb el candidat del partit a lehendakari, Javier de Andrés, el polític gallec ha volgut carregar contra Sánchez i recordar-li que, davant aquests fets, no hi ha espai per la “vacil·lació”, els “matisos” i la “tebiesa”. En aquest sentit, Feijóo ha assegurat que l’Iran és la principal amenaça desestabilitzadora a l’Orient Mitjà i ha afegit que “és necessari dir que l’Iran o l’organització terrorista Hamàs no poden tenir l’empara de cap democràcia”. El popular ha afegit que el seu partit sí que ha condemnat l’atac des del primer instant.

Espanya, "l’últim país de la UE" a condemnar l’atac

En aquesta mateixa línia, Feijóo ha aprofitat els micròfons per criticar que Espanya hagi estat, segons el popular, “l’últim país de la UE” a condemnar els atacs de l’Iran. "Lamento que Espanya hagi quedat una vegada més l'última en la defensa de les llibertats i en la defensa de les democràcies occidentals", ha insistit el president del PP, que també ha volgut adreçar un missatge de suport "incondicional" als soldats espanyols desplaçats a la zona, així com agrair-los la seva tasca.

S'intensifiquen les tensions a una setmana de les eleccions basques

La crítica de Feijóo cap a Sánchez no s’ha limitat a la resposta de l’atac de l’Iran sinó que també s'ha dirigit a la recent afirmació del líder socialista que ni les “mil palades de fang de Feijóo i Abascal podran tapar els èxits d’Espanya”. "Després d'inventar-se el tema del mur i la fatxosfera, ara surt amb el tema del fang. Doncs li dic, senyor Sánchez, que el fang és vostè", ha recriminat el popular. De cara a les eleccions basques, que tindran lloc el pròxim diumenge, Feijóo ha subratllat que el Partit Popular és "l'única garantia per aconseguir que Bildu no governi a Euskadi". El líder del PP ha recordat una vegada més que Pedro Sánchez va arribar a la Moncloa "gràcies a un pacte amb Bildu" i que ha "regalat" l'alcaldia de Pamplona als independentistes bascos. "Amb un PSOE desaparegut i un PNB en decadència, només ens queda el PP basc", ha reflexionat en veu alta Feijóo. "O el secessionisme en les seves diferents combinacions entre PNB, Bildu i un PSE que actua de xarnera, o la responsabilitat i l'autonomisme constitucional del PP d'Euskadi", ha posat sobre la taula el president popular. "O les polítiques de Bildu i els seus socis o les polítiques de Javier de Andrés", ha insistit Feijóo, que ha reclamat directament el vot als militants socialistes, "els més enganyats d'Espanya", i del PNB. "Uns votants bascos que mai els ha agradat ser un satèl·lit del govern central ni defensar les polítiques de l'esquerra populista", ha conclòs.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!