La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) s'ha desmarcat de la manifestació convocada aquest dissabte a Barcelona per la plataforma 'Som escola', ja que consideren que l'acte "s'ha convertit en una defensa de l'escola pública basada en un atac frontal a la concertada per part d'algunes de les entitats convocants". Des de l'entitat consideren que , degut als moments excepcionals que viu Catalunya, aquesta hauria de ser una marxa conjunta per defensar el model educatiu català i no altres qüestions.

Aquesta fundació, que representa 400 escoles concertades amb més de 255.000 alumnes i 19.400 professors,  també lamenta que "actuacions com aquesta facin perdre a Som Escola la seva condició d'espai de trobada del sistema educatiu de Catalunya”.

Segons el comunicat, els representants de les escoles concertades consideren que l'actual moment social i polític que viu l'escola catalana necessita d'un "suport conjunt al model educatiu del país i als professionals que el fan possible". Per  aquest motiu, critiquen que s'utilitzi una situació com aquesta per "revifar velles i anacròniques pugnes". 

La manifestació està convocada per les més de 50 entitats que formen la plataforma 'Som escola' i se celebrarà aquest dissabte a les cinc de la tarda. La marxa començarà a l'encreuament de Passeig de Gràcia i Ronda de Sant Pere i anirà fins Arc de Triomf, on es faran els parlaments i algunes actuacions musicals.