Les entitats que agrupen la plataforma Somescola han fet una crida a la ciutadania a sortir al carrer aquest dissabte i a fer una "gran manifestació" per l'escola catalana. En una roda de premsa celebrada a la seu d'Òmnium Cultural, el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, ha interpel·lat a "tots els demòcrates" a sumar-se a la manifestació per defensar el "model d'èxit i cohesió social" que és l'escola catalana. 

"El Govern espanyol torna a jugar amb el model d'èxit i cohesió social", ha denunciat Mauri, davant la nova amenaça del Govern espanyol contra la immersió lingüística. La manifestació vol ser una mostra del gran consens social que hi ha al voltant de l'escola catalana, després que el mes passat assegurés que revisarà la presència del castellà a l'escola. El Ministeri d'Educació encara no ha fet pública la forma com s'introduirà, tot i que en un primer moment es va parlar de posar una casella a la preinscripció perquè els pares escollissin la llengua en què volen educar els seus fills. 

Per això, ha fet una crida a "sortir massivament al carrer" per tal de defensar l'escola "més enllà de les ideologies". En aquest sentit, ha assegurat: "No permetrem que ens divideixin al nostre país" i ha defensat que l'escola "no té por". 

La manifestació, convocada per les més de 50 entitats que formen Somescola, se celebrarà aquest dissabte a les cinc de la tarda al centre de Barcelona. La marxa sortirà de l'encreuament de passeig de Gràcia amb ronda Sant Pere i anirà fins a Arc de Triomf, on es faran els parlaments i algunes actuacions musicals. 

En la mateixa roda de premsa també ha parlat el portaveu de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, Xavi Corbera, que ha denunciat la pressió cap als mestres amb la judicialització dels temes que es poden tractar a les aules, en relació amb les denúncies per delictes d'odi que han rebut alguns professors per parlar de l'1-O a classe, i també ha denunciat l'amenaça sobre la immersió lingüística. En aquest sentit, ha assegurat que costa d'entendre que "es vulgui jugar amb la igualtat d’oportunitats dels nens" i ha carregat contra aquells pares que volen negar el dret al seu fill a conèixer una llengua. 

Per altra banda, la portaveu de l'associació de pares i mares FAPAC, Carme Roca, ha donat a conèixer la preocupació que hi ha a les famílies perquè la preinscripció escolar s'hagi endarrerit un mes i ha defensat donar suport als mestres davant la judicialització i la necessitat de fer pedagogia dins les aules sobre els temes d'actualitat.