La família de la Generalitat Oriol Junqueras ha augurat que la Fiscalia demanarà "tant de temps com pugui" de condemna per als responsables del procés sobiranista a Catalunya que seran jutjats pròximament.

En una entrevista aquest divendres en Rac1, l'esposa del conseller, Neus Bramona, i el pare d'aquest, Artur Junqueras, han explicat que el republicà "creu que passarà anys a la presó", encara que està fort d'ànim.

Bramona ha dit que per protegir-se anímicament prefereixen pensar que el seu empresonament "durarà i durarà", i ha apuntat que, encara que acabés aviat, ningú no els podrà tornar el temps perdut.

El pare de Junqueras ha afirmat que el seu fill no va valorar anar-se'n a l'estranger i estava molt decidit "a quedar-se aquí, acompanyar el seu poble i no deixar-lo per res", ja que pensava que era la millor manera de complir el seu deure.

Sense privilegis

Bramona ha dit que no li sorprèn les persones que han anat a visitar el republicà a la presó, sinó les que no han anat, i encara que no ha donat noms ha assegurat que té "una llista feta".

A més, ha negat que els polítics presos tinguin privilegis, i ha assegurat que ella només veu Junqueras sis hores al mes: "Tenen els mateixos drets i deures que els altres presos", ha afirmat.