El Falcon de Pedro Sánchez ha patit un incident i ha hagut de girar cua cap a la base de Torrejón de Ardoz, segons ha avançat OkDiario i han confirmat fonts de La Moncloa a ElNacional.cat. Quan portava 16 minuts de vol i sobrevolava Ciudad Real, l'avió ha començat a frenar i ha descendit més de 6.000 metres d'altura en pocs minuts. "Total normalitat", han traslladat les fonts, que han afegit que els responsables del vol han activat el protocol previst davant d'un incident tècnic "que no ha revestit major importància" i han decidit tornar a la base, on esperava un altre avió per reprendre el viatge.

El president del govern espanyol començava així un viatge per passar uns dies de descans en família, a Doñana, i gaudir de les vacances de Setmana Santa. Tanmateix, l'operació sortida de Sánchez s'ha endarrerit per l'esmentat incident tècnic. El Falcon s'ha enlairat a les 16.41 hores, però ha aguantat poc: a les 16.57 hores, la velocitat s'ha reduït de 726 quilòmetres per hora fins a 462 i l'altura ha baixat de 9.464 metres a uns 3.200. Així doncs, l'avió ha girat cua immediatament cap a Torrejón, on ha aterrat a les 17.30 hores.

Registre Falcon
El Falcon, obligat a girar cua després d'un incident tècnic / FlightAware

Les vacances de Pedro Sánchez

Mitja hora després, a les 18.00 hores, un nou Falcon ha sortit de la base aèria cap a Rota. El viatge ha estat curt, ja que l'avió ha arribat al destí a les 18.53 hores. És a dir, que la família del president del govern espanyol ha perdut només poc més d'una hora de les seves vacances de Setmana Santa.

En aquesta ocasió, Sánchez ha marxat de vacances a un indret dins l'estat espanyol. A l'agost, poc després de les eleccions del 23-J, ja va provocar polèmica quan va visitar el Marroc per sorpresa —ja que la seva relació amb el país havia sigut una de les qüestions més controvertides de l'última legislatura—. El president i sa família van arribar a Marràqueix en un viatge "estrictament privat", pagat "íntegrament amb recursos propis", segons fonts de La Moncloa. La seva relació amb el país havia sigut una de les qüestions més controvertides de l'última legislatura. Ara, la destinació no ha sigut pas polèmica, però el cap del govern espanyol tampoc no ha pogut estar tranquil: de segur que s'ha emportat un bon ensurt. Tot i que les fonts de l'executiu parlen de "total normalitat", OkDiario eleva el nivell d'alarma i recull que s'ha tractat d'una "despressurització". Si és així, és possible que la família s'hagi marejat o hagi perdut la consciència durant uns instants.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!