Les xarxes socials poden arribar a ser una arma política i propagandísitca molt bona però s'ha d'anar en compte ja que el que es publica ja no es podrà esborrar mai més i sempre quedarà alguna constància de les pífies. Si no que li diguin als encarregats de gestionar el perfil d'X (antic Twitter) del Partit Popular que aquest dissabte va fer una piulada amb la intenció de ridiculitzar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. La fotografia és la del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, viatjant en tren camí cap a Ourense on se celebrava la Interparlamentària del partit. Una imatge habitual però amb un missatge equivocat:

El PP indica: "El nostre president al 'Falcon' camí cap a Ourense. Que curiós que sigui el mateix que el de tots els espanyols amb els que comparteix trajecte". La intenció del PP, clarament, era presumir que el seu president viatja com ho fa tothom, però no té sentit presumir que no fa servir l'avió oficial del president del govern espanyol quan ell no és ni mai ha estat president del govern espanyol. És més, Ourense no té aeroport per tant seria impossible arribar-hi en avió; l'aeroport més proper està a Vigo.

Missatges de mofa

Els usuaris d'X no han tardat en aprofitar la pífia del PP per publicar missatges de mofa:

Una disputa que fa temps que dura

Que el PP és molt contrari a l'ús del Falcon per part del president del govern espanyol fa temps que se sap. De fet, l'agost de 2022 el PSOE i el PP van entrar en una baralla ridícula sobre l'ús de l'avió. El líder del PP afirmava que en cas de ser president del govern espanyol no utilitzaria el Falcon "no l'usaré per a un sol acte polític del meu partit", a més, va avançar que els seus ministres hauran de seguir un protocol que delimiti la seva utilització. La resposta del PSOE a les crítiques no es va fer esperar i el secretari d'Organització del partit socialista, Santos Cerdán, va qualificar de "demagògia barata" les paraules del líder popular sobre l'ús de l'aeronau. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic