Desenes de persones --200 segons fonts policials i 300 segons els organitzadors-- han reclamat en la nit d'aquest divendres durant una manifestació convocada per Falange davant la casa de José Antonio Primo de Rivera la defensa de la unitat nacional al crit d'"Espanya no es vota ni es negocia".

Durant la concentració, convocada a les 21.00 hores davant el número 24 del carrer Génova de Madrid, on es troba la casa del fundador de Falange Espanyola, els congregats han exigit la unitat d'Espanya i han clamat contra la "persecució d'idees".

Els congregats, entre els quals es trobava el cap nacional de La Falange, Manuel Andrino, han portat banderes falangistes, banderes catalanes amb el jou i les fletxes sobreimprès i multitud de banderes espanyoles.

Sota una dispositiu policial desplegat a la zona per garantir la seguretat, els manifestants han proferit consignes com "Espanya, una, Espanya gran i Espanya lliure", així com crits de "Visc Primo de Rivera".

Durant la manifestació ha intervingut Martín Sáenz de Ynestrillas, germà del dirigent ultradretà Ricardo Sáenz de Ynestrillas i fill del comandant del mateix nom assassinat per ETA.

"Davant el separatisme criminal, la bandera espanyola segueix alçada", ha clamat Ynestrillas, que ha acabat el seu discurs amb un "Arriba España!".

Després de més d'una hora i mitja davant l'edifici que va allotjar la casa de Primo de Rivera, els manifestants han entonat el De cara al Sol amb el braç en alt i alguns d'ells han iniciat una marxa nocturna amb l'objectiu d'arribar a la Vall dels Caídos, on reposen, en lloc destacat encara, les restes mortals del fundador de La Falange.