Un 75% del sou malgrat les condemnes i estar en suspensió de funcions. La notícia que els dos membres de la Manada integrants de l'Exèrcit de Terra i de la Guàrdia Civil continuaran cobrant gairebé tres quartes parts del sou ha desencadenat en una picabaralla entre Albano Dante Fachin i la Guàrdia Civil a Twitter.

Fachin es va limitar a fer un tuit —sense citar la policia militaritzada— lamentant que els joves condemnats per abús sexual "no només eren més, més grans i més forts que ella", sinó que, a més, "tenen la protecció dels seus respectius cossos", perquè continuaran cobrant gran part del sou i, això, "també és violència de gènere", assegurava.

Quan va veure aquest escrit, l'encarregat de xarxes socials de la Guàrdia Civil li va preguntar amb sarcasme sobre quina protecció es refereix i li va retreure que ells compleixen la llei perquè, segons exposaven, "S'ha aplicat amb tot rigor la llei orgànica del Règim Disciplinari de la Guàrdia Civil", motiu pel qual li recorden que ja va ser suspès de funcions el juliol del 2016, com també que, quan hi hagi sentència ferma, l'expulsaran.

De fet, per justificar que tots dos membres de la Manada continuïn cobrant, s'emparen en aquesta llei, que sosté que seran suspesos de sou quan la sentència sigui ferma. Fachin no va poder estar-se de preguntar a la policia militaritzada que a quina llei es refereixen: "A la que ha dit que violar una dona entre cinc no és violència?".

Sense saber què respondre, la Guàrdia Civil esquiva el tema i torna a preguntar a Fachin que "a quina protecció es refereix", i Fachin respon que precisament al·ludeix a la llei a què ells fan referència perquè, els recorda, "malgrat tota l'evidència, malgrat tots els processos en marxa, de la gravetat del que tractem, aquesta gent a dia d'avui continua cobrant".

I aquí ve el millor de tota la conversa. La Guàrdia Civil respon que aquesta llei, que és una llei orgànica, va ser aprovada per majoria absoluta al Congrés. 

Fachin dona per tancada la conversa retraient a l'encarregat de xarxes del cos militar que "les lleis, per definició, protegeixen drets", i lamentant que la llei "tingui més capacitat per protegir un membre del seu cos que la llei aplicada per protegir els drets de les dones".

La Guàrdia Civil, però, continua a la seva i li recorden que no ha respost a la pregunta sobre quina "protecció corporativa" es referia.

De moment, el que és clar és que fins que no hi hagi sentència ferma, els dos joves de la Manada pertanyents al cos continuaran guanyant gairebé la totalitat del sou.