El líder de Podem, Albano Dante Fachin, assegura que el Govern ha activat una campanya mediàtica contra els comuns per tapar la seva inoperància.  

Segons Fachin, ja han passat 14 mesos des de les eleccions del 27-S i no s'ha fet res del que va prometre JxSí. “Van dir que si tenien majoria construirien estructures d’Estat, farien una declaració d’independència, convocarien eleccions constituents, aprovarien la Constitució catalana... I al cap de 18 mesos, seríem independents. Catorze mesos després, no ha passat res del que van dir malgrat tenir la majoria parlamentària per fer-ho”, assenyala el líder de Podem en un vídeo que ha penjat a les xarxes socials.

Fachin retreu al Govern que, “davant el fracàs del procés”, traslladi la culpa als comuns.

“En política, si passes el temps dient que faràs una cosa i no la fas, com a mínim no hauries de culpabilitzar els altres que els teus plans fracassin i menys quan tens prou força per dur-los a terme”, subratlla.

Fachin va més enllà i diu que, en el cas de JxSí, el que passa és que “en realitat no vol fer el que diu” i que “tampoc té idea de com fer-ho”.