L'exvicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Pep Cruanyes ha fet públic aquest diumenge que va trencar el carnet d'ERC ara fa un any per "desacord amb la manca de resposta política del partit a la repressió de l'Estat".  Cruanyes argumenta que no ha anunciat abans el trencament amb el seu partit perquè el seu càrrec dins l'ANC podia fer malinterpretar aquest moviment.

En un fil a Twitter, Cruanyes ha carregat durament contra els republicans argumentant que han prioritzant les tàctiques i polítiques partidistes per culpa de la por a la repressió, i retreu que es preferís aquesta via enlloc de continuar per la la "lluita per les llibertats" i denunciant la vulneració de drets a Catalunya.

Cruanyes no s'ha aturat aquí i ha argumentat que ERC ha transigit la repressió i que això es tradueix en "menysprear la voluntat política" de Catalunya. Per últim, l'exvicepresident de l'Assemblea ha mostrat el seu desacord amb les polítiques memòria, llengua i cultura que la seva antiga formació està duent a terme.