L'extradició del raper Valtònyc no es decidirà fins el 17 de setembre, quan haurà de tornar als jutjats de la ciutat belga de Gant. Els advocats de Valtònyc han defensat el seu client sota l'empara de la llibertat d'expressió, i han demanat que es tombi la seva extradició ja que va en contra dels drets humans.

El raper, que té vigent una euroordre contra ell, va exiliar-se a Bèlgica després que el Tribunal Suprem el condemnés a tres anys i mig de presó pels delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces per les lletres de diverses cançons.

valtònyc jutjat Gant ACN

A la sortida del jutjat, Valtònyc ha assegurat que no creu que se l'extradeixi al·legant que té "una molt bona defensa" i que "per vèncer la justícia espanyola només cal esperar a que la cagui, cosa que està fent molt bé".

En la mateixa línia, el cantant mallorquí s'ha mostrat molt content d'estar en llibertat al mateix temps que ha lamentat que "a Espanya alguns hagin d'estar a la presó per no haver fet res". A més a més, ha afirmat que s'està banalitzant la paraula terrorisme per perseguir idees; "És molt trist que hi hagi una justícia polititzada que es mou per la seva ideologia".

valtònyc jutjat Gant 2 ACN

Valtònyc ha tancat la seva intervenció a la prensa dient: "Jo no dono suport al terrorisme perquè no estic d'acord amb el que va passar l'1-O a Catalunya ni estic d'acord amb la venda d'armes a Aràbia Saudita per part de la monarquia espanyola. Això sí que és terrorisme".

Boye: "No es tracta d'un delicte de terrorisme"

La defensa també ha argumentat, segons l'advocat Gonzalo Boye, que el de Valtònyc no és un cas de terrorisme. “Hi ha coses que han quedat clares, i una és que no es tracta d’un delicte de terrorisme”, ha insistit. L’advocat també ha considerat que la vista ha anat “molt bé” i ha assegurat que el dia 17 hi haurà una “molt bona resolució”.