La plataforma Donec Perficiam, creada per exsecretaris crítics de l'Assemblea, es plantegen crear un nou partit i presentar-se a les properes eleccions al Parlament. Així ho han indicat en una declaració política feta pública aquest dilluns en la qual defineixen l'objectiu de "promoure la creació de les condicions polítiques i socials necessàries per a l’assoliment i la constitució d’un Estat català propi, independent, de dret, social i democràtic". 

Tot i que no ho tenen del tot decidit, els impulsors de Donec Perficiam defensen crear un partit "si cal" per tal d'aplicar la via unilateral i "acabar amb la política que fan uns partits que es diuen independentistes i que amb la complicitat de l'ANC i Òmnium han traït la voluntat expressada a les urnes pel poble de Catalunya l’1 d’octubre de 2017".

Malgrat que les eleccions al Parlament semblen les més indicades per a l'organització per aconseguir els seus objectius, aquesta ha afirmat que es "reserva el dret de participar en eleccions polítiques de qualsevol nivell amb una candidatura nova" i ha explicat que "aquesta candidatura podrà ser pròpia o compartida amb altres actors que coincideixin en els seus mateixos principis". "Cap dels fundadors i impulsors seran membres d’una llista electoral", han aclarit. També han indicat que la plataforma o partit que creïn es dissoldrà un cop Catalunya sigui independent.

El parany de la repressió

L'associació ha denunciat que ja han passat quatre anys des de l'1-O i "res no ha canviat, ans al contrari". "La repressió judicial i policial de l'Estat espanyol ha anat a més i ens tenen on volen. Els partits independentistes i el poble, en general, han caigut en el parany del discurs antirepressiu que volien els opressors i ens hem oblidat del que vam fer i de l´objectiu primer i fonamental: la Independència", han reprovat.

També han carregat contra les organitzacions civils independentistes: "Les dues organitzacions més grans del país, l’Assemblea i Òmnium, no han estat a l’alçada dels esdeveniments. L’una perquè ha deixat d’encapçalar la lluita als carrers i l’altra per la seva deriva cap a una campanya d'amnistia que no porta enlloc, només a reviure reivindicacions ja superades".

"L'Estat no ens vindrà regalat per ningú"

Per tot això han reivindicat que "l’Estat Català Independent en forma de república no ens vindrà regalat per ningú, cal guanyar-se’l". "I només el podrem aconseguir amb el concurs de tothom, sense apriorismes, sense prejudicis, sense protagonismes. Un cop assolida la República, ja discutirem com la volem i com la vestim", han insistit en referència les habituals pugnes ideològiques entre les principals formacions independentistes.

Donec Perficiam ha promès "fer tot allò que calgui per esdevenir un Estat lliure i independent i per aconseguir-ne el reconeixement internacional" i ha alertat que "les constants agressions de l’Estat espanyol [...] no deixen de ser una declaració de guerra". "En conseqüència, dins el procés de la nostra causa justa d’alliberament nacional del Regne d’Espanya, ens trobem en un estadi de legítima defensa i aquesta situació justifica, doncs, l’adopció d’un mecanisme d'autodefensa per posar en valor tot el dret a implementar el mandat democràtic del Primer d’Octubre del 2017", han reivindicat.

 

Imatge principal: membres de Donec Perficiam es manifesten per la Diada / Foto: Sergi Alcàzar