"No vull veure mai més com xiulen el rei d'Espanya". Aquestes són les paraules que ha pronunciat l'exprimer ministre francès, el republicà Manuel Valls. Ho ha dit durant els parlaments posteriors a la manifestació que Societat Civil Catalana ha organitzat aquest diumenge al matí a Barcelona.

L'exprimer ministre ha explicat que aquest mes d'agost va plorar, després dels atemptats a Barcelona, "perquè una minoria que es va fer sentir va xiular el rei d'Espanya i el govern espanyol". Manuel Valls ha lamentat que aquesta xiulada es fes "en una manifestació que per sobre de tot era de solidaritat", "no ho vull veure mai més això", afegia Valls.

Insistint en el tema, ha exposat que els catalans "no poden xiular el que representa la unitat de l'estat espanyol en uns moments tan difícils". 

Valls ho ha fet en un discurs íntegrament en català on també ha criticat "aquells que han dividit famílies", posant com a exemple la seva". Ha afirmat que Catalunya sense Espanya no és Catalunya. I ha afirmat, que, contra el que segons ell propugna el sobiranisme, "Catalunya no és una cultura tancada, xenòfoba, racista". Ha acabat, entre grans aplaudiments, oferint-se per col·laborar amb l'unionisme.