L'expresident del BBVA Francisco González declara aquest matí com a imputat per l'escàndol dels treballs d'espionatge que suposadament va encarregar l'entitat a l'excomissari José Villarejo des de 2004 fins a 2017 i que van motivar la seva sortida definitiva del banc.

González ha anat a l'Audiència Nacional acompanyat del seu advocat al voltant de les 9:40 hores, uns vint minuts abans de la seva compareixença com a imputat pels delictes de suborn i descobriment i revelació de secrets davant del jutge del cas Villarejo Manuel García Castellón i els fiscals Anticorrupció.

De moment, ha declinat fer declaracions als mitjans que esperaven la seva arribada a les portes del tribunal i ha manifestat que "no és el moment de parlar".

Setmana clau

La seva compareixença davant el jutge es produeix en una setmana clau en la investigació d'aquesta peça del cas, declarada secreta, i en la qual aquest dimecres ha de declarar un representant legal del mateix banc, imputat com a persona jurídica en la causa.

L'exbanquer té previst no acollir-se al seu dret a no declarar i es dona per fet que respondrà a les preguntes del jutge i el fiscal, a més d'a les del seu advocat, Jesús Santos, extinent fiscal de l'Audiència Nacional i defensor del PP en el cas Gürtel.

González sempre ha assegurat que es va assabentar de la relació del banc amb l'excomissari per la premsa i que el maig de 2018, tot just tenir coneixement a través d'un mitjà de comunicació de la contractació de l'empresa de Villarejo, Cenyt, per part del BBVA, va impulsar una investigació interna per identificar qualsevol actuació irregular.