El president Carles Puigdemont ha visitat la capital francesa, París, i ha aprofitat la seva estada per recomanar una exposició temporal a un dels museus de la ciutat. El Museu d'Orsay ha dedicat dues exposicions a "dos genis catalans", com ha assegurat Puigdemont. Un d'ells és el reconegudíssim Antoni Gaudí, i l'altre, l'Arístides Mallol. L'exposició de Gaudí estarà disponible al museu parisenc al peu del riu Sena fins al 17 de juliol d'aquest any, mentre que la de Mallol es podrà visitar fins al 21 d'agost.

El Museu d'Orsay defineix a Gaudí com "l'impulsor de les convulsions que s'obren a la Catalunya del segle XIX" i assegura que l'exposició d'aquest artista "mostrarà l'extraordinària creativitat d'aquest artista singular". A més, han posat l'accent en què l'exposició intentarà "mostrar el procés creatiu de l'arquitecte enmig d'una excepcional profusió artística local vinculada al "Modernisme" o al moviment modernista a Espanya, portada per il·lustres patrocinadors, desitjosos de distingir Catalunya, terra identitària de naturalesa mediterrània".

Pel que fa a Arístides Mallol, que el resumeixen com Le Catalane (el català, en francès), l'exposició que recomana Puigdemont "presenta en un cara a cara sense precedents el primer Mediterrani creat per al seu mecenes (1905, Fundació Oskar Reinhart, Winterthur) i el segon encarregat divuit anys després per l'Estat francès (Musée d'Orsay)".

Puigdemont, indignat

El president a l'exili i eurodiputat Carles Puigdemont ha dit prou i una vegada ha rebut notícies sobre el seu company a l'exili Lluís Puig no ha pogut evitar deixar constància de la seva indignació. En un missatge al seu compte de Twitter, el dirigent independentista ha respost a la notícia d'aquest dimarts sobre un jutge d'Osca que ha obert la possibilitat a la fiscalia de detenir el conseller Lluis Puig perquè vagi a judici pel cas de les obres de Sixena. "Volen el nostre empresonament a qualsevol preu i motiu. No els mou ni la justícia ni la democràcia, només la revenja i l'eliminació del dissident. Però ni ens silenciaran ni ens pararan. Al teu costat, Lluis Puig." En la mateixa línia s'expressa l'advocat Gonzalo Boye, que recorda al magistrat d'Osca que aquesta detenció no serà viable.

Aquest dimarts passat el titular del Jutjat Penal número 1 d'Osca va obrir la possibilitat a la Fiscalia i a l'acusació popular de sol·licitar la detenció de l'exconseller català de Cultura Lluis Puig si consideren "imprescindible" la seva presència al judici que celebrarà contra aquest i el seu antecessor en el càrrec, Santi Vila, per la seva negativa a traslladar els béns del Monestir de Sixena. En el seu escrit, el magistrat descarta el plantejament de la Fiscalia belga, país en el qual Puig roman exiliat pel cas del procés, que l'exconseller declari per videoconferència amb el suport d'un jutge d'instrucció o de la policia de l'esmentat país.