L'exlíder de Podemos a Andalusia Teresa Reodríguez, que va acabar sent expulsada, ha carregat amb duresa contra Pablo Iglesias per la seva decisió d'abandonar la vicepresidència segona del govern espanyol i presentar-se a les eleccions de la Comunitat de Madrid.

"Iglesias va provocar el 2019 una repetició electoral només per ser vicepresident. Així li va donar a Vox, sabent-ho, l'oportunitat de ser la tercera força política a Espanya. Ara marxa perquè s'avorreix i per la seva venjança personal amb Errejón. La política amb minúscules: la triperia", ha escrit en un tuit.

EwhTiOmXAAILVKB

Ràpidament, aquesta dura crítica ha tingut ressò en diversos mitjans espanyols i la dirigent d'Anticapitalistas, corrent crític de Podemos, ha decidit rectificar esborrant la piulada. "Sí, he esborrat el tuit. Ho penso i ho sento però no aporta res. Em proposen d'anar a televisions per parlar d'això. He declinat la invitació. Sento haver despertat aquest tipus d'interès. El que té boca (i tuiter), s'equivoca. Sort a Madrid", ha piulat.

Rodríguez també ha assegurat que li agrada Yolanda Díaz, actual ministra de Treball i futura vicepresidenta segona del govern espanyol. Iglesias també ha confirmat que aposta perquè la mateixa Díaz sigui la candidata d'Unidas Podemos a les properes eleccions espanyoles.

Una relació molt trencada

La relació de Rodríguez amb els dirigents de Podemos cada dia va a pitjor. Ara fa uns mesos, el grup parlamentari de Podemos va expulsar Rodríguez mentre estava de baixa per maternitat. L'enfrontament ja venia d'abans, però, a causa de les crítiques de la dirigent d'Anticapitalistes amb les polítiques fetes per la direcció del partit morat a Madrid: la més rellevant, l'entrada d'Unidas Podemos a la Moncloa.

Després de renunciar a liderar el partit en aquesta autonomia, la dirigent va anunciar que se centraria en posar en marxa 'Adelante Andalucía', marca que ja va registrar en el Ministeri de l'Interior el mes de desembre passat. Fa mesos que Teresa Rodríguez treballa per a la construcció d'aquest subjecte polític propi de caràcter andalús, que pretén que segueixi la línia de la coalició Adelante Andalucía amb la qual es va presentar al costat d'|juntament amb IU a les passades autonòmiques.