La líder de Podemos Andalucía i del corrent intern Anticapitalistes, Teresa Rodríguez, ha anunciat que ella i el seu equip no es presentaran a la direcció de la formació de la comunitat autònoma en un vídeo conjunt amb el líder de Podemos, Pablo Iglesias, difós a través de les xarxes socials.

En el visionat, Iglesias ha agraït la seva "lleialtat" a Anticapitalistas i Rodríguez. Ambdós dirigents han volgut escenificar d'aquesta manera un 'divorci amistós' explicant als seus inscritsque tenen diferències i per això se separen.

"Gràcies per ajudar-nos a fer això amb maduresa. Aquest adeu és un fins després", ha escrit Pablo Iglesias a Twitter, un missatge amb el qual acompanya el vídeo i en el qual també deixa clara la seva voluntat de trobar-se "des d'espais diferents" en la defensa de la justícia social.

"Fa més de 6 anys vam emprendre un camí que ha canviat l'escenari polític d'aquest país. Cal aprendre d'aquests anys sense amagar les nostres diferències i evitar el soroll que només beneficia els de sempre. Li desitjo a Pablo i el seu equip tot l'èxit", ha escrit Rodríguez al seu tuit.

Nova formació

La líder andalusa se centrarà en posar en marxa 'Adelante Andalucía', marca que ja va registrar en el Ministeri de l'Interior el mes de desembre passat. Fa mesos que Teresa Rodríguez treballa per a la construcció d'aquest subjecte polític propi de caràcter andalús, que pretén que segueixi la línia de la coalició Adelante Andalucía amb la qual es va presentar al costat d'|juntament amb IU en les passades autonòmiques.

Està previst que la mateixa Teresa Rodríguez anunciï oficialment aquesta decisió durant una roda de premsa prevista aquest dijous, després de la reunió que l'Executiva de Podemos Andalucía ha fet aquest dimecres en dependències del Parlament autonòmic per abordar precisament la seva continuïtat o no al capdavant de la formació.

D'aquesta manera, Teresa Rodríguez i el seu equip se centraran en un projecte netament andalús, afegint-se així als grups territorials dels anticapitalistes a l'Aragó, Castella i Lleó, Madrid i Múrcia, que ja es van registrar com a partit propi abans de les eleccions autonòmiques i municipals de maig de 2019.