Ara fa dos dies, el parlament andalús donava la raó a Podemos i expulsava del grup parlamentari la diputada d'Adelante Andalusia, Teresa Rodríguez, de permís de maternitat, i set diputats afins més. Aquest divendres, la polèmica per aquesta expulsió ha continuat després de les declaracions de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una entrevista a RNE on ha titllat de "vergonyós" que la dirigent anticapitalista es compari amb "una treballadora precària acomiadada" i ha recordat que la "política no para".


Aquestes paraules han generat polèmica i una forta crítica a les xarxes socials per part de Rodríguez cap a la titular d'Igualtat, així com d'altres membres afectats per l'expulsió. "Amb aquest argument un empresari li pot dir a una treballadora 'la fàbrica no para pel teu permís de maternitat. Al carrer'. Fa mal això, i no sols a mi", ha retret Rodríguez.

No obstant això, la mateixa Montero li ha respost també a les xarxes per recordar-li que no l'han acomiadat. "Continues sent diputada i cobres tot el teu salari de política encara que te n'hagis anat del partit que et va portar a les institucions", ha etzibat la ministra, ja que Podemos va demanar l'expulsió acusant Rodríguez i els altres diputats de transfuguisme. Davant això, Rodríguez ha reaccionat en assegurar que no s'esperava que precisament la ministra d'Igualtat defensés que se l'expulsi mentre està de permís després de ser mare. "Pensava que la sororitat era una línia vermella, un consens inqüestionable entre les qui ens anomenem feministes", ha remarcat a Twitter.

Mostres de suport a Rodríguez per l'expulsió

L'intercanvi de retrets entre Rodríguez i Montero ha despertat força solidaritat a les xarxes cap a la diputada expulsada. La portaveu de JxCat, Laura Borràs, ha estat una de les moltes persones que han donat suport a Rodríguez perquè, segons ha escrit en una piulada, ella també pensava que la sororitat era una línia vermella.