Francisco de Borja és l'home que protagonitza el vídeo viral disparant contra fotos de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias, Irene Montero, Fernando Grande-Marlaska i Pablo Echenique. Segons ha avançat Eldiario.es, De Borja no només és exmilitar, sinó que també és exlegionari.

Concretament, De Borja va servir al Tercio Alejandro de Farnesio Cuarto de la Legión, amb seu a Ronda (Màlaga). A més, l'home havia escrit missatges a les xarxes socials a favor de fer un cop d'estat militar si guanyava Podemos.

El diari espanyol també ha confirmat que la galeria de tir des d'on es va gravar la performance és a Màlaga i porta el nom de Lince. L'arma amb què l'ultra va disparar contra les fotos pertany a l'armeria.

Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest matí l'exmilitar, que ha estat traslladat a dependències de la policia espanyola. La detenció ha tingut lloc poc després que l’autor dels trets hagués estat identificat.

​El vicepresident espanyol Pablo Iglesias ja ha denunciat el vídeo a través de Twitter: "Ni tan sols les amenaces de mort d'aquests pseudocomandos d'ultradreta ens distrauran de la nostra feina per reforçar la justícia social i una recuperació econòmica que no deixi ningú enrere".

L'Advocacia de l'Estat ja va anunciar ahir que presentaria una denúncia davant de la Fiscalia per tractar d'esclarir els fets, segons ha informat la Secretaria d'Estat de Comunicació.