L’Assamblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han convocat manifestacions a les set de la tarda davant dels ajuntaments d’arreu del territori per demanar la llibertat dels presos. Avui fa 5 mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan a Soto del Real en presó preventiva acusats de sedició i rebel·lió per la manifestació davant del departament d’Economia del passat 20 de setembre.

A Barcelona,la concentració s’ha realitzat a Plaça Universitat i ha estat marcada per la reivindicació de la causa feminista. L’escenari, ple de dones, ha homenatjat aquelles que també pateixen la repressió. Anna Gabriel, des de Suïssa, Clara Ponsatí, des d’Escòcia i Meritxell Serret, des de Bèlgica, han intervingut a través de la pantalla. Les exiliades han enviat un missatge de coratge als ciutadans i han exigit l’alliberament dels presos polítics.

A la manifestació també hi han assistit els familiars dels presos i dirigents polítics, com ara el president del Parlament de Catalunya ,Roger Torrent. Entitats com Junts per Catalunya, la CUP, Esquerra Republicana, UGT, CCOO, l'Ajuntament de Barcelona, Unió de Pagesos o Acció Cultural del País Valencià també s'han sumat a les reivindicacions.

A més, s'han realitzat concentracions paral·leles a les poblacions d'arreu del país. A Girona, el president Carles Puigdemont també ha intervingut a través de la pantalla. Des de la plaça del Vi de Girona, ha volgut enviar un missatge optimista a la gent concentrada: “Això acabarà bé i podrem veure un país que sigui el resultat del que volen els seus ciutadans”.

Milers de manifestants han reclamat la unitat de les forces independentistes i han recordat tant als exiliats com als presos polítics que no estan sols. Des de que Sànchez i Cuixart van entrar a presó el passat 16 d’octubre han estat moltes les manifestacions que s’han celebrat reclamant el seu alliberament. No obstant, les entitats han afirmat que "no defalliran fins que tornin a casa."