Els partidaris del Consell Nacional de la Resistència de l'Iran, un grup contrari al règim dels ayatollahs, va enviar 146 donatius, per valor de 800.000 euros, a un compte de Vox per tal de finançar la seva campanya per a les eleccions europees d'aquest grup espanyolista i ultradretà. Aquesta informació ha estat publicada pel diari El Paístot i que ja havia estat avançada anteriorment pel mateix diari i per altres mitjans com Diario Crítico, PúblicoEuskal Telebista. Aquestes donacions haurien estat comunicades al Tribunal de Comptes, que no les va investigar. Vidal-Quadras, que va ser el candidat a aquelles eleccions i que no va sortir escollit, hauria afirmat que els donatius arribaven "de forma individual" i no a través de cap organització.

Paper clau de Vidal-Quadras

Vidal-Quadras hauria entrat en contacte amb el lobby iranià mentre era eurodiputat pel Partit Popular. El Consell Nacional de la Resistència reparteix generosos fons entre els polítics europeus i americans (alguns d'ells també reben sucosos pagaments per participar en conferències de l'organització), però Vidal-Quadras nega haver-se'n beneficiat. El líder espanyolista, quan era eurodiputat del PP, fins i tot hauria estat a l'Irak per a visitar els campaments dels opositors iranians. El País afirma que Vidal-Quadras, que va abandonar el partit després del fracàs electoral, va informar a Santiago Abascal, que va prendre la direcció del partit, de l'origen dels fons. Després de la publicació de la notícia per part d'El País, la secretària de Comunicació de Vox, Rocío Monasterio, ha afirmat que totes les donacions eren "legals" i que havien estat realitzades "per particulars".

Un grup molt tèrbol

De fet, el 2014 Estrella Digital ja va denunciar que Alejo Vidal-Quadras portava molt de temps col·laborant amb el Consell Nacional de la Resistència de l'Iran i amb els Mujahidins del Poble Iranià, el seu braç armat, una organització que estava a la llista de les organitzacions terroristes de la UE i dels EUA per haver matat milers d'iranians. El grup finalment va ser eliminat d'aquestes llistes gràcies a la seva tasca de lobbying.

Finançament de l'Aràbia Saudita?

Tot i que l'organització opositora iraniana afirma que es financia amb fons dels opositors iranians a l'exili, hi ha sospites que el Consell Nacional de la Resistència rebria fons dels Estats Units, d'Israel i de l'Aràbia Saudita, règims frontalment oposats a l'Iran. Hi ha organitzacions de defensa dels Drets Humans que els acusen de no respectar els drets humans i d'actuar com una secta. El Consell Nacional de la Resistència argumenta, ara, que no sabia que Vox era una formació xenòfoba i d'extrema dreta.