_MG_5610-01

L'ANC ha assolit reunir milers de persones al parc de la Ciutadella amb una exigència, més que no pas un clam: que JxSí i la CUP arribin a un acord i, si és possible, abans del 27 de novembre. L'acte tenia com objectiu reclamar que els 72 diputats independentistes formessin Govern per continuar amb el procés sobiranista. El crit més cantat de la concentració: "Exigim, exigim i exigim!"

_MG_5512

 

La concentració, però, ha despertat suspicàcies perquè alguns ho han interpretat com a una pressió a la CUP. Una interpretació que l'ANC s'ha afanyat i esforçat en desmentir i a derivar la pressió cap als 72 diputats. De fet, per l'ANC, la manifestació ha estat un "cop de puny sobre la taula" per manifestar el seu malestar perquè gairebé un mes després de les plebiscitàries encara no s'ha bastit un acord.

Feu-ho ràpid

"Teniu tota la nostra confiança, però feu-ho ràpid", ha exclamat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, que ha tornat a definir un nou avançament electoral com una "mala notícia". Sànchez ha pronunciat un discurs acompanyat de tot el Secretariat Nacional, en el qual ha defensat una unitat "des de la pluralitat” i ha reivindicat que “hem avançat quan hem anat plegats”.

 

ANCC

El president de l’ANC s’ha dirigit als 72 diputats independentistes de la següent manera: “gràcies per la feina feta, esperem molt més de vosaltres”. L’acte ha acabat amb el cant d'Els Segadors i amb la marxa dels manifestants que poc comprensius amb la situació han desfilat arrossegant els peus.

(FOTOS: SERGI ALCÀZAR)