L’Advocat de l’Estat ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra la resolució del Consorci del Parc Natural de Collserola que rebutja les pràctiques militars de l’Exèrcit en aquest entorn.

L’Assemblea del Consorci va aprovar el mes de juny una resolució en què demana el cessament d’activitats de l’exèrcit en aquest espai atès el seu caràcter “d’oci, lleure i activitat física per a molts ciutadans i la presència de 13 centres educatius al seu entorn”.

Fonts del ministeri consultades per Europa Press han explicat que el Consorci del Parc Natural, que està presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no és “competent” per adoptar la decisió d’impedir l’autorització de les maniobres militars.

L’exèrcit assegura que les pràctiques que du a terme a Collserola “no interfereixen” en la normal activitat dels ciutadans al parc.

El passat 1 de setembre, tot i la petició del Consorci i de l'Ajuntament de Barcelona, l'exèrcit de Terra va fer públic a través del seu twitter unes imatges de maniobres a Collserola.