El ministeri de Defensa ha mostrat avui imatges de l’Exèrcit de Terra fent exercicis d’entrenament al Parc de Collserola tot i l’oposició que va expressar abans de l’estiu tant l’Ajuntament de Barcelona com el Consorci del Parc a la presència militar en aquesta àrea.

L’Assemblea del Consorci del Parc Natural de Collserola va aprovar el mes de juny una resolució en què demana el cessament d’activitats de l’exèrcit en aquest espai atès el seu caràcter “d’oci, lleure i activitat física per a molts ciutadans i la presència de 13 centres educatius al seu entorn”.

El mes de març va ser l’Ajuntament de Barcelona qui va reclamar que el Parc sigui “zona desmilitaritzada” atès el seu valor natural i per preservar-ne l’ús ciutadà. La comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat del consistori va aprovar una proposició, amb l’oposició de C’s i PP, instant el ministeri a frenar les maniobres a Collserola.

Amb tot, el ministeri de Defensa ha penjat aquest matí imatges al seu Twitter i a Instagram en què apareixen soldats entrenant al Parc. “Efectius del Regiment de Caçadors de Muntanya Arapiles 62 practicant marxa en terreny boscós pel parc barceloní de Collserola”, assenyala sense concretar-ne la data.