L'Exèrcit ha aclarit que l'activitat que han fet una vuitantena d'efectius aquest matí al Massís de les Gavarres ha estat una "marxa militar" i no pas maniobres. Fonts de la comandància han confirmat a l'ACN que es tracta d'una activitat "molt habitual" i que "és possible" que es repeteixi en els propers dies.

Des de l'Exèrcit especifiquen que les maniobres militars requereixen un desplegament "molt més important" que el que s'ha dut a terme al massís gironí. Aquesta activitat ha provocat rebuig per part de l'Ajuntament de Celrà, fins el punt que es va emetre un ban municipal on recordaven que "no es podien dur a terme maniobres militars" en tot el terme municipal.

Arran de la confirmació dels exercicis per part de l'Exèrcit s'ha organitzat una marxa conjunta entre ciutadans de Girona i Celrà que ha acabat al Castell de Sant Miquel, on s'ha desplegat una pancarta en contra de les maniobres militars a la zona. Aquesta tarda s'ha convocat una concentració davant l'Ajuntament de Celrà per protestar contra l'actuació de l'Exèrcit. 

Camions amb 80 soldats

L'activitat militar ha començat a primera hora del matí i s'ha acabat abans del migdia. En total han estat una vuitantena de soldats que han arribat amb camions. El ple de l'Ajuntament de Celrà va aprovar una moció el passat 8 de novembre on demanava a l'estament militar que no es fessin maniobres en espais que no estiguin estrictament habilitats per fer-ho, com és el cas de la caserna de Sant Climent Sescebes. Fa uns dies l'ajuntament va emetre un ban municipal on s'alertava que de l'activitat que es faria i es mostrava el seu rebuig. 

En concret, l'escrit que es va remetre als celranencs rebutjava, "com a exercici de coherència amb els valors de la pau, els actes d'exaltació militar i de legitimació de la violència i de les armes", i instava a "no assistir com a institució a les desfilades militars i altres actes d'aquest tipus en espais civils de la demarcació de Girona".

Aquesta no és la primera vegada que l'exèrcit matisa que no es tracta de maniobres militars sinó de marxes. De fet, divendres passat, un portaveu de l'oficina de comunicació de la Inspecció General de l'Exèrcit deixava clar que no s'anul·laria l'activitat i detallava que en aquestes pràctiques anomenades "marxes d'enduriment" no es fan exercicis que incloguin disparar o fer foc d'artilleria. Els soldats s'entrenen recorrent llargues distàncies o camins rurals amb desnivell.