Pocs minuts després de les vuit del matí, s'han començat a aplegar-se diferents persones a la plaça de l'Església de Celrà i del cul de la Lleona de Girona per protestar en contra les maniobres militars que protagonitzarà des d'avui l'Exèrcit per alguns camins rurals de la zona.

Les dues marxes s'han unit al castell de Sant Miquel, situat al Massís de les Gavarres, i que està a cavall entre els dos municipis esmentats, i, de camí, els manifestants no s'han trobat amb cap militar, tot i no conèixer l'itinerari pel qual passaran les maniobres. Segons la CUP, més de 100 persones han sortit de Celrà.

En total, unes 150 persones haurien caminat fins el castell, entre representants de diferents formacions polítiques, entitats cíviques i ciutadans.

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, ja tenia clar que l'Exèrcit actuaria igualment, però tot i així no ha desistit i ha encapçalat la manifestació acompanyat de Lluc Salellas, que han llegit un manifest conjunt a la seva arribada al castell sobre les 9.30 hores.

Cornellà ha reiterat que la protesta defensa "uns valors democràtics, la cultura de la pau, uns valors que aprovats en un ple al novembre del 2016, on es va decidir per unanimitat que el municipi quedava lliure de marxes o un altre tipus d'activitats militars".

Durant la marxa, s'ha sabut que els soldats havien arribat fins al castell de Mabarrera de titularitat municipal, però quan l'alcalde ha anat a notificar-los que havien de marxar s'ha trobat que ja eren fora.

A la tarda, a les 19 hores, es celebrarà una concentració a la plaça de l'Ajuntament de Celrà.

El desplegament

El Ministeri de Defensa té previst desplegar uns 80 soldats, quatre camions i dos autobusos. Cornellà té clar que això "no és una casualitat", ja que el novembre el ple de l'Ajuntament va aprovar una moció per la qual rebutjava la presència de l'exèrcit i deixaven clar que "no poden dur a terme maniobres militars en tot el terme municipal de Celrà".

És per això que el consistori creu que aquest acte és "una estratègia més de l'Estat contra els ajuntaments, institucions o entitats que donen suport al procés independentista de Catalunya" per atemorir-los i laminar tots els passos que han fet a favor del procés sobiranista. "Fins ara mai havien vingut a fer maniobres", ha subratllat l'alcalde.

De fet, la CUP també va deixar clar al seu compte de Twitter que no volen que hi hagi maniobres militars "ni a Celrà, ni a Girona, ni enlloc" i van assegurar que "l'única maniobra és la retirada".