Aquest dimecres, 1 de gener, l’Exèrcit de Terra espanyol posa en marxa el desplegament a Catalunya d’un nou regiment, el Barcelona 63, que tindrà la seu a la caserna del Bruc de Barcelona i que constarà d’un sol batalló.

Aquest desplegament, anunciat a l’abril del 2019 a partir d’una ordre del ministeri de Defensa publicada al Butlletí Oficila de l’Estat (BOE) el 20 de desembre del 2018 suposa un reforçament de la presència militar a Catalunya i en especial a la seva capital, Barcelona.

El regiment es crea a partir de l’actual batalló Barcelona, que formava part del regiment d’infanteria Arapiles 62 i està dins de la brigada Aragó. El nou regiment d’infanteria queda integrat a la Brigada Guadarrama VII.

En el moment que es va anunciar la creació del regiment, fonts de Defensa van indicar a El Nacional que la creació d’aquest regiment es justifica en el fet que els batallons es dediquen exclusivament a dur a terme operacions però necessita el suport d’un regiment  -que és la unitat immediatament superior- perquè es faci càrrec de l’administració i gestió del dia a dia.