A mesura que passen els dies després de la dimissió (forçada) de María Gámez com a directora de la Guàrdia Civil es van sabent més detalls sobre la seva vida i els negocis d'ella i el seu marit. La imputació de la seva parella va precipitar la seva dimissió enmig d'una crisi dins el cos provocada pel cas Casernes, que esquitxa la Guàrdia Civil. Ara, el diari El Debate ha publicat que Gámez va comprar-se un pis al comptat a Màlaga en plena pandèmia i quan només portava mig any al càrrec. El pis hauria costat a l'exdelegada del govern a la regió andalusa uns 300.000 euros, el valor que tenen pisos similars que ara estan a la venda per la mateixa zona. Amb tot, no es pot determinar el seu valor exacte, ja que va pagar al comptat i sense haver de demanar un préstec a cap banc.  Anys abans s'havia repetit una situació similar: el 2012 es va comprar un dúplex valorat en un milió d'euros també a Màlaga amb el seu marit, coincidint amb l'època en què ell hauria cobrat unes ajudes irregulars de la Junta d'Andalusia. 

La compra d'aquest segon pis a la seva ciutat coincideix llavors amb la mateixa època en què Juan Carlos Martínez va cobrar 3,1 milions d'euros. Ara, es troba imputat en el cas Santana Motor, que un jutge investiga com a causa derivada dels ERE d'Andalusia durant els governs socialistes de Manuel Chaves i José Antonio Griñan. Martínez hauria rebut l'ingrés a través de la seva consultora, Job Managment i el jutge ha posat el focus sobre la seva companyia per haver-se beneficiat de manera fraudulenta d'ajudes públiques de la Junta d'Andalusia. 

Les explicacions de María Gámez 

En la roda de premsa per comunicar la seva decisió d'abandonar el càrrec, Gámez va assegurar que el motiu pel qual plegava era la imputació del seu marit, tot i que demanava respecte per la presumpció d'innocència. "Com a directora general, he guiat la meva actuació sota els principis de diàleg i consens i hem creat una ètica de treball destinada a l'eficàcia i al millor servei al ciutadà", va justificar Gámez durant la seva compareixença, en la qual es va declarar orgullosa d'haver dirigit aquesta institució: "Construïda sobre principis i valors, en la qual he donat el millor de mi mateixa". "Per mi, la Guàrdia Civil és gent que dona la cara en l'adversitat, que arrisca la seva vida pels altres i que no dubta a fer una passa endavant quan el seu país ho necessita", va insistir Gámez, que va agrair a Pedro Sánchez i als ministres d'Interior i Defensa la seva confiança. 

Per la seva part, Fernando Grande-Marlaska, va lamentar la decisió de Gámez tot assegurant que ha estat la millor directora del cos en els seus 178 anys d’història, però que ha hagut d’acceptar la seva dimissió. Marlaska només va tenir paraules d’agraïment cap a Gámez, destacant que la seva dimissió posa de manifest la seva “honorabilitat” tant en l’àmbit professional com en el personal. És per això que va voler deixar clar que, a parer seu, és “injust” que Gámez s’hagi vist obligada a dimitir per la imputació del seu marit.