Una delegació de set eurodiputats ha viatjat aquest dimarts a la presó d'Estremera per denunciar que l'administració penitenciària no els ha permès visitar el vicepresident del Govern i cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras, ni tampoc la resta d'empresonats.

Tot i que els eurodiputats havien demanat "repetidament" visitar els "presos polítics" i que ho havien sol·licitat feia setmanes, l'administració els ha posat "traves burocràtiques" per bloquejar la visita. Segons assegura l'eurodiputat d'ERC, de fet, ni tan sols els han contestat, cosa que consideren "inacceptable".

Entre els eurodiputats que s'han acostat al centre penitenciari d'Estremera hi ha el flamenc Mark Demesmaeker (ECR), els francesos Marie-Pierre Vieu (GUE/NGL) i José Bové, i la letona Tatjana Zdanoka. Hi han anat acompanyats dels diputats d'Esquerra Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras i del del PDeCAT Ramon Tremosa (ALDE). Tots ells s'han fotografiat amb els seus passaports a la porta de les instal·lacions i han denunciat que no se'ls permeti entrar.

L'acte reivindicatiu dels eurodiputats ha coincidit amb el que ha fet Esquerra Republicana a les portes de la presó per denunciar l'empresonament d'Oriol Junqueras, just quan queden hores escasses perquè s'acabi la campanya electoral.