El cas del professor de la UPF que va ser multat a l'aeroport del Prat per haver-se dirigit en català a un agent de la policia espanyola, ha arribat a la Unió Europea. Fins a 15 eurodiputats, entre ells 8 d'internacionals, han firmat una pregunta dirigida a la Comissió Europea per denunciar aquest cas de discriminació lingüística

A la iniciativa firmada pels eurodiputats catalans Ramón Tremosa (PDeCAT), Josep-Maria Terricabras (ERC), Jordi Solé (ERC), Francesc Gambús (PPE) i Ernest Urtasun (ICV), s'hi han sumat fins a 10 membres electes més. Entre ells, destaca l'ex primer ministre de Malta Alfred Sant, l'eurodiputat polonès i membre dels populars europeus Marek Plura, l'eurodiputat belga Mark Demesmaeker, i quatre representant dels independentistes irlandesos del Sinn Féin, Matt CarthyMartina Anderson, Liadh Ni Riada i Lynn Boylan. També s'hi han sumat els bascos Izaskun Bilbao (PNB) i Josu Juaristi (Bildu).

En l'escrit adreçat a l'òrgan executiu de la UE, els signants denuncien que el cas vulnera l'article 21 de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió, que prohibeix aquest tipus de discriminacions. Per això, pregunten a la Comissió si pensa fer algun pas per prevenir aquests tipus de discriminacions.

El cas denunciat és el que va patir el professor universitari Xavier Casanovas, quan va ser tractat de manera discriminatòria a l'Aeroport del Prat per parlar català i va ser multat amb 601€, segons va informar la Plataforma per la Llengua la setmana passada.