Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa, Josep Maria Terricabras i Jordi Solé han preguntat a Frans Timmermans, vicepresident primer de la Comissió Europea, si acturà d'ofici per frenar el discurs d'odi del Partit Popular contra l'independentisme.

Concretament, la pregunta que han plantejat els tres eurodiputats fa referència a unes declaracions del líder dels populars, Pablo Casado, que en roda de premsa va afirmar que l'independentisme "és violent" i que s'oposen amb violència a qui treu llaços grocs del carrer.

Els tres eurodiputats consideren que les declaracions de Casado com “una clara estratègia per alimentar el nivell de confrontació” i “representen un discurs d’odi contra els independentistes”, alhora que asseguren que en totes les manifestacions independentistes, on hi han assistit "milers de ciutadans", mai hi ha hagut "ni un sol cas de violència".

L'objectiu principal de Tremosa, Terricabras i Solé és demanar a la Comissió si considera que les paraules de Casado contribueixen a "calmar les tensions" i si advoquen pel diàleg, tal com ja va demanar la UE a tots els implicats en el "conflicte català". També demanen a Timmermans si prendrà mesures per prevenir el discurs "d'odi" dirigit als ciutadans sobiranistes per escalar al tensió.