El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha insistit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que si no assegura que els Mossos i les institucions catalanes "vetllen per retirar llaços grocs", el seu partit té els vots suficients al Senat per tornar aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

Com és habitual en les seves últimes declaracions, el líder del PP, ha assegurat que aquest cop el 155 "tindrà una major extensió". Alhora, ha afegit que si Sánchez no s'atreveix a aplicar el 155, "ha de donar un pas enrere" i que convoqui eleccions generals".

 A més, Casado ha reiterat que la seva formació donarà suport a tots aquells ciutadans que retirin "propaganda independentista", però ha insistit que han de ser les institucions les que han de vetllar perquè hi hagi una convivència "en llibertat i concòrdia" a Catalunya.

"L'independentisme és violent"

Casado, ha afirmat que "l'independentisme és violent i sempre ho ha estat", i també s'hi ha referit com un moviment "totalitari", a part també ha assegurat que la revolució dels somrius "és mentida". El plíder del PP ha assegurat que el seu partit usarà "mecanismes parlamentaris i judicials" per exigir a les institucions que "posin ordre" a Catalunya, on assegura que els ciutadans "han arribat a les mans".

A més, ha exigit als alcaldes que retirin llaços grocs per evitar enfrontaments al carrer. Per a Casado, es tracta "d'iconografia totalitària" feta a base de "bosses de brossa per reciclar envasos".

Es desmarca de Ciutadans

Per altra banda, Casado ha volgut deixar clara la distància de la seva formació respecte Ciutadans, després que convoquessin una manifestació de rebuig a una agressió a la Ciutadella, i que Albert Rivera i Inés Arrimadas retiressin llaços grocs a Alella.

El líder del PP ha dit que "opten per la responsabilitat" i que ell no anirà al carrer a "generar crispació". "El PP ha optat per la política de la responsabilitat i de no portar al carrer la confrontació, de no veure'ns a la porta del bar", ha declarat.