Eurodiputades i assistents de diversos grups del Parlament Europeu s'han plantat aquest dimarts contra Vox en una acció conjunta de protesta davant de l'hemicicle, a Estrasburg, juntament amb altres parlamentaris. Amb pancartes de "ni un pas enrere" o "els nostres drets no es negocien", prop d'una quarantena de membres de diversos partits, així com el vicepresident primer de la Comissió Europea i el candidat dels socialistes europeus a les eleccions del maig, Frans Timermmans, s'han "solidaritzat" amb les concentracions de rebuig a Vox convocades a l'Estat.

A través d'un comunicat, integrants del moviment Me Too han exigit que "no hi ha un acord possible" amb els qui "defensen" els "perpetradors de la violència contra les dones", en referència al pacte a Andalusia. Denuncien que el partit d'extrema dreta "ha declarat la guerra" contra les dones i que és moment que "quedi clar" que els drets "no es toquen". En el comunicat també critiquen que els del partit de Santiago Abascal "intenten, si no revocar la llei (contra la violència masclista), neutralitzar-la per protegir homes de la violència de les dones amb dades que existeixen en casos molt limitats". "No és acceptable que aquest partit d'ultradreta estigui orgullós de voler imposar-nos una regressió dels drets de les dones", asseguren des del moviment Me Too.

La concentració a l'Eurocambra s'ha fet en paral·lel a les manifestacions feministes a diversos punts de l'Estat coincidint amb el dia del debat d'investidura de Juan Manuel Moreno, el candidat del PP a la presidència de la Junta d'Andalusia. "Ens volíem solidaritzar amb el moviment feminista que avui surt al carrer en massa a la majoria de ciutats i pobles d'Espanya i també de Catalunya", assegura Arantxa Calvera, una de les impulsores del MeToo.

La Comissió Europea defensa Timmermans

Sobre la polèmica generada per les crítiques a l'acord amb Vox a Andalusia per part de Frans Timmermans, el comissari d'Economia Pierre Moscovici ha defensat aquest dimarts el "dret d'expressió" del seu company a la institució. Així, ha afirmat que els membres de la CE "tenen les seves opinions polítiques" i que "són lliures d'expressar-les" a nivell personal. "Com a individu no parla en nom de la Comissió", ha dit el socialista francès.