Després de la campanya, la qüestió catalana s'ha tornat a fer un forat en la política andalusa. Ha estat el candidat del PP a la investidura, Juanma Moreno, qui durant el seu discurs davant del Parlament andalús aquest dimarts ha promès combatre tractes de favor cap als independentistes. "Els espanyols som iguals davant la llei i Andalusia s'oposarà als privilegis a favor de territoris a canvi de suports per sostenir un president del govern", ha dit en referència al possible suport del PDeCAT i ERC a Pedro Sánchez.

"Ni jo com a president ni cap membre del meu govern ens sentirem hipotecats ni sotmesos per res ni per ningú en la nostra obligació de defensar la unitat nacional consagrada a la Constitució espanyola", ha advertit Juanma Moreno, que ha insistit: "Cap andalús amb més dret que qualsevol altre espanyol, però cap espanyol amb més drets que cap andalús".

En el seu discurs d'investidura, després dels acords tancats amb Ciutadans i Vox per a fer-la possible, el presidenciable també ha defensat la necessitat del diàleg amb tots els grups, inclosa la formació ultra. "Un govern de canvi ens obliga a entendre'ns, a parlar entre tots, a fer del diàleg la saba nova de la política a Andalusia. Sense complexos, sense prejudicis, sense cordons sanitaris", ha sostingut.

"Respecte institucional" per Vox

Justament sobre aquests pactes, el candidat ha demanat a l'oposició "respecte institucional" per tots els grups parlamentaris, i ha denunciat els "escraches" organitzats aquest dimarts davant del Parlament andalús. Ha argumentat que "qui ha marcat aquest nou temps són els andalusos" a les urnes.

Moreno ha anunciat una sèrie de mesures contra la corrupció, entre les quals la limitació del mandat dels presidents i consellers de la Junta d'Andalusia a vuit anys. També la creació al Parlament andalús d'una comissió d'investigació sobre el cas dels ERO.

Pel que fa a la fiscalitat, ha anunciat una rebaixa del tram autonòmic de l'IRPF i l'eliminació d'immediat de l'impost de successions.

Violència masclista

Durant el seu parlament davant del Parlament andalús, Moreno ha demanat apartar de l'agenda pública qüestions com la violència masclista. Aquest problema, ha defensat, s'ha d'acordar "corregint el que no funciona" i sense deixar cap víctima desprotegida. "Sempre hem estat amb els més dèbils i així seguirà essent", ha afirmat.