La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha estat sancionada amb una multa per import de 601 euros per haver-se mobilitzat contra un desnonament al carrer de la Cera del barri del Raval de Barcelona el passat mes de maig. Segons ha publicat la mateixa diputada al seu perfil de Twitter, la sanció arriba d'acord amb la Llei de Seguretat Ciutadada (popularment coneguda com Llei Mordassa) que contempla multes d'entre 100 i 600 euros les lleus, i de 30.001 i 600.000 les greus: "Existeixen suficients elements de judici per confirmar que a la infracció, presumptament comesa per la senyora Eulàlia Reguant, li correspon una sanció de multa per import de 601 euros", recull l'escrit.

Reguant ha lamentat que, "contràriament a allò que va anunciar el Govern de no aplicar la Llei Mordassa, avui algunes persones han estat multades: "Hem rebut dels Mossos la comunicació d'una sanció per fer allò que ells no fan: defensar el dret a l'habitatge el 12 de maig al carrer de la Cera. Sempre amb el moviment per l'habitatge", ha escrit al seu perfil. 

Reguant es refereix a l'anunci que va fer el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a mitjans del mes de febrer d'enguany quan va dir que la Direcció General d'Administracions de Seguretat assumirà la instrucció de les sancions que apliquin els Mossos d'Esquadra amb relació a manifestacions, evitant així sancionar a ciutadans que participin en concentracions pacífiques, amb l'objectiu d'aturar l'aplicació de la llei Mordassa. Seran doncs els Mossos d’Esquadra els que identificaran i aixecaran actes en cas de concentracions, tal com marca la llei, però aquesta direcció general, fora de l’estructura policial, serà l’encarregada d’instruir els atestats, amb la voluntat d’evitar sancions. Fins ara ho feia la direcció general de la Policia. 

Aquestes mesures de la Conselleria d'Interior van ser anunciades a mitjans de febrer d'aquest any, mesos després a que Reguant fos multada. De fet, la proposta de sanció li arriba a Reguant a través dels Mossos, quan a partir d'ara és la Direcció General qui instruirà els atestats

Detinguts i identificats

La jornada del 12 de maig va ser tensa al districte de Ciutat Vella després que un gran dispositiu d'antiavalots dels Mossos es despleguessin per executar el desnonament d'una família, i així ho van aconseguir els agents després de diverses càrregues policials contra els activistes que es concentraven a la porta. En total es van detenir unes cinc persones i diverses van ser identificades, com és el cas de Reguant. Segons van explicar els Mossos les identificacions es van fer per resistència, desobediència i obstrucció als agents