EUiA, formació integrada a Catalunya en Comú, ha viscut aquest dissabte un nou capítol en la seva crisi interna arran de la incorporació del seu coordinador general, Joan Josep Nuet, a les llistes d'ERC per a les eleccions generals del 28 d'abril.

Avui, Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) ha celebrat una reunió del seu consell nacional, a la qual no ha assistit Nuet, que encara és formalment el coordinador general de la formació.

Un grup de membres del consell nacional ha reclamat incloure en l'ordre del dia de la reunió la votació de dos punts "urgents" que no estaven previstos: la revocació de Nuet com a coordinador general de EUiA, així com del conjunt de la direcció executiva, i el nomenament d'una direcció provisional fins a la celebració de la pròxima assemblea de la formació.

Així ho ha explicat el responsable de política institucional de EUiA, Toni Salado, que ha subratllat que els qui exigien incloure aquests dos punts en l'ordre del dia eren "un grup majoritari" del consell nacional, que considera una "anomalia" el fet que Nuet no hagi dimitit encara com a coordinador general malgrat el seu fitxatge per la candidatura d'ERC al Congrés.

Salado ha destacat que el fet que Nuet es presenti a les eleccions en una candidatura que "competeix" amb l'avalada per Catalunya en Comú suposa la seva "baixa automàtica" de EUiA.

Tanmateix, han vist rebutjada la seva petició "de manera antidemocràtica" per part de la taula del consell nacional, que no ha estimat la "urgència" de les mesures proposades.

Els crítics han insistit que els estatuts de EUiA donen al plenari la capacitat de decidir sobre la urgència d'aquest tipus de qüestions, però el seu criteri ha estat rebatut per la taula.

Segons ha explicat Salado, "en els propers dies aquesta majoria" de quadres crítics demanarà la celebració d'un consell nacional extraordinari "per poder debatre aquests dos punts", a fi de "tornar a la normalitat política" dins de la formació.