Uns cinquanta universitaris del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han entrat al rectorat de la Universitat de Barcelona per demanar "un posicionament ferm i mesures concretes per part del rector davant de la repressió".

Els estudiants han comunicat a Efe que esperen poder reunir-se amb el rector de la UB, Juan Guàrdia, per traslladar-li aquesta exigència i com a acte de protesta per l'empresonament del raper Pablo Hasél, així com la detenció de manifestants en les dues últimes nits d'altercats.

Així mateix, han confirmat que cap a les 12:00 tenien previst abandonar el rectorat per dirigir-se a la manifestació que està convocada per l'actuació "repressiva contra la llibertat d'expressió".

Vaga a les universitats

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat per a aquest divendres una vaga a les universitats catalanes i manifestacions a les principals ciutats contra l'empresonament del raper Pablo Hasél i les detencions de manifestants.

El SEPC acusa l'Estat espanyol de "atacar frontalment els drets bàsics i les garanties jurídiques" i al Govern de la Generalitat per "actuar com a braç autonòmic i repressor quan es persona com a acusació particular contra joves que lluiten per tenir una vida digna".

El sindicat també rebutja l'entrada dels Mossos en la Universitat de Lleida, on es va tancar Hasél abans de ser detingut per la policia catalana, i exigeix un "posicionament explícit" a favor de l'amnistia del raper, l'absolució dels manifestants detinguts i en contra de l'ús dels projectils de foam per part dels Mossos. 

El rector de Lleida

Per la seva banda, la Universitat de Lleida (UdL) denunciarà els danys que va patir l'edifici del Rectorat durant la tancada i la detenció del raper Pablo Hasél per tal de poder cobrar de l'assegurança, segons va explicar el rector Jaume Puy.

Els desperfectes se centren sobretot en mobiliari com ara bancs, cadires, armaris, finestres i portes, entre altres. Puy va lamentar la situació que es va viure i va remarcar que no va sol·licitar l'entrada dels Mossos sinó que aquests li van comunicar l'actuació per donar compliment a l'ordre judicial per arrestar Hasel.

Foto principal: Exterior de la Universitat de Barcelona al centre de la ciutat / Europa Press