El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, ha afirmat que la tancada en defensa de Pablo Hasél ha acabat sent un fracàs, "em sembla que aquesta no és la solució, jo aposto pel diàleg".

El rector de la UdL ha assegurat que es va reunir amb els manifestants i va demanar "poder fer les activitats docents amb normalitat i que es respectés el mobiliari". Jaume Puy s'ha mostrat trist per com ha acabat la tancada al rectorat: "Nosaltres vam respectar el seu acte de protesta, però un cop tingués el ressò que havia de tenir el millor per a tots era que es pogués arribar a una solució dialogada".

Puy durant una entrevista a Catalunya Ràdio ha mostrat les seves discrepàncies amb les maneres com els manifestants han dut a terme la protesta: "Entenem el fons de la protesta de Hasél, però se'm fa difícil entendre que persones que demanen la llibertat entrin a un edifici públic i encadenin les portes". A més el rector ha afegit que "aquí ha de cabre tothom mentre faci ús de mètodes pacífics, a la universitat l'única arma que hi ha és la paraula i serveix per convèncer, no per vèncer".

"Òbviament els que tenen el poder legislatiu són els que han d'actuar perquè les lleis siguin acordes amb els valors que la societat comparteix i si no és així, d'alguna manera, hi ha un treball per a fer aquí, que no està fet", ha afirmat Puy en declaracions als mitjans.

El rector de la universitat es desmarca de la detenció

Jaume Puy ha defensat no poder fer res per detenir l'entrada dels Mossos a la universitat: "Jo no tinc cap autoritat sobre els Mossos, ells em van dir que tenien una ordre de detenció i per tant jo tenia poc a fer". El rector també ha afirmat estar trist pel desenllaç de la protesta i la considera un fracàs: "No s'hi hauria d'haver arribat mai. Un fracàs per part de qui té responsabilitats en aquest afer".

"Utilitzar mètodes per a defensar els criteris d'una persona  que impliquin accions de violència contra els altres no ajuda a defensar les idees que pretenen defensar amb aquesta actuació reivindicativa", ha exposat Puy. Sobre els desperfectes a l'edifici del rectorat, Puy ha apuntat que es farà un balanç i és probable que la Universitat de Lleida hagi de presentar una denúncia per poder ser atesa per les asseguradores, i que no serà contra una persona en particular, perquè ell no pot "acusar a ningú".

Imatge principal: Foto d'en Jaume Puy. - ACN