La cofundadora i exdirigent d'UPyD Rosa Díez ha revelat aquest diumenge la que creu que serà l'estratègia de l'independentisme per arribar al repte final del procés: la independència de Catalunya. En una piulada, Díez ha assegurat que la fugida de Joan Carles I d'Espanya està planejada per tal que quan els catalans "facin un cop" no hi hagi un rei que el pugui aturar.

"Tot està bondadosament dissenyat perquè quan es produeixi un nou cop contra la democràcia des de Catalunya no existeixi un cap de l'Estat amb autoritat i el valor d'aturar-lo per protegir les llibertats de tots els espanyols", ha dit. 

La trajectòria de Rosa Díez ha estat un viatge sense retorn d'esquerra a dreta i, de fet, l'exlíder d'UPyD fa temps que flirteja amb Vox. Fa unes setmanes, en un article publicat a OKDiario, Díez elogiava sense cap mena de complex el candidat del partit d'extrema dreta a Euskadi, Nico Gutiérrez, i en diverses ocasions ha mostrat el seu suport al partit ultra.

joan carles riu rosa diez GTRES

Imatge: Rosa Díez i Joan Carles I

El PSOE vol rei

Tot i les declaracions de Díez, el líder del PSC al Parlament de Catalunya, Miquel Iceta, ja va deixar ben clar que la intenció dels socialistes no era deixar el país sense rei. Iceta va considerar al plenari de divendres un “disbarat” que l’actual crisi de la monarquia hagi de comportar un canvi de règim. En resposta a la intervenció del president de la Generalitat, Quim Torra, el socialista va afrimar que “la conducta de l’anterior monarca ha de ser objecte d’investigació judicial”, però va afegit que “considerar que per això cal canviar de règim ens sembla un disbarat”.

Segueixen els interrogants sobre l'emèrit

Gairebé una setmana després de l'anunci de la fugida del rei emèrit, encara es desconeix el seu destí. En un primer moment, tot apuntava que podria ser a Portugal o la República Dominicana, però les darreres notícies publicades pel diari ABC apunten que s'estaria en un ultraluxós hotel d'Abu Dhabi, als Emirats Àrabs.

Aquest diumenge, qui s'ha sumat a les apostes ha estat el diari El Mundo, que ha dit que la intenció de Joan Carles I seria instal·lar-se a la ciutat portuguesa de Cascais, on hi té amistats.