Llogar un pis és complicat i sovint la inversió inicial que cal fer és descomunal. Ara, demanar tres mesos de fiança a l'hora de llogar un pis podria tenir els dies comptats. La consellera de Justícia, Ester Capella, ha anunciat una reforma legislativa per impedir que els propietaris puguin demanar tres mensualitats per llogar un pis.

Capella ha considerat "excessiu" que els propietaris puguin demanar l'avançament de fins a tres mensualitats com a fiança, dipòsit i aval bancari per tal de finalment, poder llogar un habitatge. Així ho ha expressat en una resposta a una interpel·lació al ple del Parlament que ha tingut lloc aquest dijous.

El pla de Capella

D'aquesta manera, la consellera té com a objectiu fer decréixer aquesta quantitat a través d'una reforma de la normativa vigent. Per a Capella, els canvis introduïts recentment són massa "tímids" i és per això que el govern proposa ara "superar la legislació estatal" perquè encara s'està "molt lluny" dels estàndards europeus.

Així, Capella ha avançat que la llei catalana d'arrendaments urbans reduirà l'avançament de tres mensualitats que amb el marc legal actual pot exigir el propietari d'un pis en llogar-lo. També ha recordat que amb la llei es vol situar la durada mínima dels contractes de lloguer entre els 6 i 10 anys i superar la legislació estatal a través del Codi Civil de Catalunya.