Els presos i les preses polítiques no tenen privilegis a les presons catalanes. "Tenen el mateix règim de visites que les que estan privades de llibertat". Així ho ha repetit la consellera de Justícia, Ester Capella, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. "Reben visites institucionals, visites de professionals, vis a vis, visites a familiars i trucades, que també tenen les mateixes", ha insistit. 

"Reben visites d'autoritats perquè és un dret. Les autoritats han de conèixer les presons i hi tenen dret a visitar-los sempre i quan l'altra persona també ho vulgui". I ha especificat que "una autoritat és tota persona que té un càrrec institucional, exsenador, exdiputat, alcaldes, regidors o càrrecs electes". Preguntada pel límit de visites d'autoritats, Capella ha recordat que "això s'ajusta al centres i a les persones privades de llibertat".

"Les persones privades de llibertat, el dret que tenen privat és precisament el de llibertat. Hem de garantir tots els drets: relacions amb periodistes, metges, familiars... la nostra obligació és garantir tots els drets i també la comunicació amb l'exterior". 

Capella no s'ha cansat de repetir que els presos polítics no tenen privilegis: "Estar en una presó és un privilegi? Com es pot plantejar que privar de llibertat a una persona és un privilegi? No haurien d'estar a la presó. La majoria de ciutadans de Catalunya creu que no hi haurien de ser". "Ells fan les mateixes activitats que la resta, trien les que volen fer i a qui volen rebre". "No és cert que tinguin cap tracte de favor", ha insistit indignada. 

Obrir les presons

"Sóc una persona que toca de peus a terra. No visc en una república, no puc fer el que faria si fos ministra d'una república" i ha comentat que "és una pressió que has de saber portar". "Sabem que el que hem de fer és guanyar-nos la república. Hem de ser molts més, hem d'arribar a aquest referèndum inevitable i tindrem una república efectiva".

"Si fos ministra d'una república no tindríem presos polítics. Tindríem una legislatura diferent, amb un codi penal que no seria com l'actual, i segurament aquesta interpretació que s'incrimina pel que representa ideològicament en una societat democràtica, no la tindríem", ha sentenciat.