Ja ho va augurar ahir l'economista Xavier Sala-i-Martin i no ha trigat gens de temps a passar. Després que ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) prohibís les estelades a la via pública o en edificis públics, des d'aquesta matinada ja s'han vist algunes reaccions a aquesta resolució judicial. Entre elles, l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, que ha tirat pel dret i ha penjat una estelada gegant al balcó de l'Ajuntament.

Fa mesos que el grup Eskamot Terrassa va pintar estelades als passos de vianants de la ciutat, però l'Ajuntament les va esborrar. La resolució del TSJC, però, els ha fet tornar a reaccionar i ara animen a tornar a convertir els passos de vianants en la bandera independentista.

estelades pas de vianants  Eskamot Terrassa 2

estelades pas de vianants  Eskamot Terrassa 5

estelades pas de vianants  Eskamot Terrassa 6

El missatge és clar: "TSJC, si no vols caldo, té dues tasses". Així ho han explicat fonts de l'entorn d'Eskamot a El Nacional, que han afegit que l'objectiu és "animar la gent que ho faci com a reacció a la nova sentència del TSJC". Han dit que ara s'organitzaran per recuperar les accions que van fer.

estelades pas de vianants  Eskamot Terrassa 3

estelades pas de vianants  Eskamot Terrassa 4

Afirmen que "l’espai públic és del poble i que el poble s’ha de poder expressar", al mateix temps que denuncien que "el TSJC coarta la llibertat d’expressió". Aquesta és només una de les moltes accions que es comencen a dur a terme després de la prohibició. 

Efecte Streisand com deia Sala-i-Martin? De moment, la cosa no li ha sortit bé al TSJC, que ja veu com Catalunya s'omple encara més d'estelades. Sobretot, als edificis públics i vies públiques.