La delegada del Govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, s'ha reafirmat aquest dijous en la seva decisió de prohibir les estelades pel partit de final de Copa del Rei entre el Futbol Club Barcelona i el Sevilla. Dancausa, que ha estat entrevistada a Onda Cero, ha assegurat que "és una bandera il·legal, aliena a l'esport i que pot provocar conflicte a l'estadi".

Amb tot sembla que el rebuig generalitzat de la societat catalana, així com de la seva classe política, no ha tingut efecte. Fins ara, les entitats sobiranistes han iniciat una campanya en favor de la llibertat d'expressió i tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han anunciat que no hi assistirien si no es fa marxa enrere. 

Malgrat tot, la popular s'ha mostrat ferma. "És una decisió d'acord amb la llei. Al Barça ja se l'ha sancionat per les estelades", ha afirmat, alhora que ha remarcat que "no hi ha una raó política, sinó de seguretat i d'ordre públic". De fet, ha apuntat que "en d'altres partits a Madrid la policia ja ha retirat les estelades".