L'estat de Salut de Jordi Turull ha arribat als mitjans de comunicació estrangers. Avui, la ràdio alemanya Deutschland Funk ha explicat a la seva secció internacional que Turull ha estat traslladat a la infermeria de la presó de Lledoners després de dues setmanes en vaga de fam.

Turull ràdio Alemanya   Deutchland Funk

El mitjà ha difós que "encara que Turull es troba en condicions estables, va ser traslladat al infermeria per rebre atenció hospitalària perquè així ho indica el protocol mèdic. 

La ràdio també ha explicat que Turull i "tres líders empresonats del moviment independentista català van començar la vaga de fam a principis de desembre". A més, detalla qüestions del judici de l'1-O "contra un total de 18 catalans que començarà a Madrid a partir del gener del 2019". 

L'estat de salut de Turull

Ahir dissabte, el conseller Jordi Turull va passar "bàsicament estirat al llit perquè el cos" li ho demanava. Ho va explicar a El Nacional amb el seu dietari personal, on també afegia que "tot i sentir-se més dèbil", va tenir la força per anar al locutori i trobar-se amb representants del seu poble, Parets. 

A la carta, Turull explica que després del seu trasllat a la infermeria, aquest divendres, el conseller explica que hi ha passat el primer dia sentint-se "més fluix" però "res greu". També ha indicat que el trasllat a la infermeria li ha obligat a readaptar-se a un nou horari: "El règim d'horaris i de tot plegat a infermeria és diferent al del mòdul. M'hi estic adaptant", assegura el conseller des de la presó.

Turull fa setze dies que va començar la vaga de fam.