Ciutadans podrà participar a la desfilada de l'Orgull LGTBI de Barcelona però no ho podrà fer a Madrid. Això es deu que a la capital catalana la formació ha firmat un manifest de compromís de no pactar acords amb l'extrema dreta de Vox, però no ha fet el mateix a Madrid, segons avança RAC1.

La Coordinadora Gai de Madrid (Cogam), una de les organitzadores de l'Orgull 2019, ha exclòs Ciutadans i també el PP de poder participar a la pancarta de capçalera de la manifestació i en una carrossa per no haver firmat un decàleg de mesures a favor de les persones LGTBI i contra l'extrema dreta.

La marxa de Madrid portarà com a reivindicació principal l'aprovació d'una Llei Estatal LGTBI, centrada en els drets de les persones trans, que garanteixi la igualtat de drets per al col·lectiu.

A més, segons apunta El Periódico, la marxa farà especial èmfasis en la importància de "no fer ni un pas enrere en drets adquirits i de frenar l'ultra dreta que està entrant en els governs autonòmics gràcies a la mà que li estan donant els partits conservadors majoritaris", manifesten des de l'organització del Pride Madrid.