L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha titllat el PSOE de "secta sanchista" després que els socialistes hagin expulsat del partit l'exsecretari del Partit Socialsta d'Euskalerria Nicolás Redondo. "El PSOE és una secta, no com el PP. A Nicolás Redono l’han fet fora per tenir la seva opinió", ha expressat Aguirre en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio. Aguirre ho ha fet en ser preguntada per les discrepàncies dins del Partit Popular sobre les reunions i contactes amb Junts per Catalunya. El president del Partit Popular Català, Alejandro Ferández, va manifestar el seu malestar per l'intent d'aproximació de Feijóo cap a Junts. "Al PP hi ha persones que opinen diferent i les expressem", ha assegurat l'exlíder del PP.

Titlla de "colpista" a Puigdemont

Tot i això, Esperanza Aguirre ha recordat com Feijóo va marcar distàncies en Puigdemont, després que el president a l'exili fixés les condicions d'investidura fa uns dies, en les quals incloïa una amnistia abans d'iniciar les converses. "Feijóo va dir que després d’escoltar les condicions de Puigdemont, no s’hauria de parlar amb ell", ha recordat Aguirre, assegurant que es va quedar "més tranquil·la" després de sentir aquestes paraules. Així mateix, ha titllat el president Puigdemont de "colpista" i de "fugat" i s'ha posat les mans al cap per la reunió entre el president i la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz

Alhora, Esperanza Aguirre ha manifestat la seva disconformitat amb una possible llei d'amnistia, ja que opina que, si s'aprova, voldria dir que "a Espanya no hi ha democràcia". "Les amnisties es fan quan hi ha un canvi de règim. Si s'aprova, quant tardarà Otegi a demanar una amnistia per als terroristes etarres", s'ha preguntat l'expresidenta de la Comunitat de Madrid. Per això, també ha anunciat que assistirà a la manifestació en contra de l'amnistia de Madrid el pròxim cap de setmana i també participarà en la concentració convocada per Societat Civil Catalana a Barcelona el pròxim 8 d'octubre. De fet, ha recordat la manifestació d'ara fa sis anys en contra del referèndum del Primer d'Octubre i ha assegurat que va ser "una de les millors experiències de la meva vida". 

Elogia Feijóo

Davant les acusacions de colpistes per part del PSOE, Esperanza Aguirre ha criticat els líders socialistes: "Ara no et pots manifestar perquè ets un colpista o no pots opinar perquè potser et fan fora. A veure si fan fora a Felipe González i Alfonso Guerra...", ha dit l'expresidenta de la Comunitat de Madrid.

Aguirre, a més, ha fet autocrítica per al seu partit i ha considerat que els pactes en ajuntaments i comunitats autònomes amb Vox "no s'haurien d'haver fet abans de les eleccions generals". Tot i això, ha negat que a Feijóo "se li estigui posant cara de Pablo Casado". "Ha arribat en el millor moment", ha afirmat Aguirre, qui admet que després del cara a cara amb Sánchez la campanya electoral "no va anar del tot bé". 

Pel que fa a la investidura de Núñez Feijóo, ha recordat que "és un encàrrec del rei". "Si no els aconsegueix haurà dit quin és el seu programa electoral. Ell creu que hi hauria d’haver pactes d’estat entre els dos partits", ha reflexionat l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, qui també ha lamentat que a Catalunya s'exigeixi el català per determinades feines.