Arriben les primeres mostres de suport a la moció de censura de Vox. L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre s'ha mostrat aquest dimecres a favor que l'economista Ramón Tamames hagi acceptat la petició del partit d'ultradreta de liderar aquesta moció contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats, segons recull la cadena COPE. Aguirre, en un acte organitzat per la federació d'Associacions de Ràdio i Televisió d'Espanya, ha assegurat que l'executiu actual "farà qualsevol cosa per no sortir de la Moncloa" i, davant d'això, ha afirmat que "s'haurà de lluitar". Sobre Tamames, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha argumentat que l'exdiputat del PCE és un bon candidat perquè és un polític amb "molta experiència" i que, a més a més, pot aportar una altra "visió" després d'haver militat al Partit Comunista d'Espanya.

Vox ha confirmat aquest dimecres que presentarà una moció de censura contra Pedro Sánchez el pròxim dilluns 27 de febrer al Congrés dels Diputats. Segons Aguirre, aquesta moció no ajudarà al president del govern espanyol, tal com va passar l'última vegada que Vox va intentar una acció similar. En aquella ocasió, Sánchez va sortir reforçat, mentre que el líder de la formació d'ultradreta, Santiago Abascal, es va quedar sol. L'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha subratllat que, en qualsevol cas, "mai és bo" que els mitjans parlin de mocions de censura al president. Així mateix, ha defensat que el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, s'abstingui i s'ha mostrat convençuda que el líder dels populars farà "un bon discurs". 

La que va ser líder del PP ha assegurat que no veu cap problema amb el fet que sigui Vox qui impulsa aquesta moció. En aquest sentit, Aguirre ha remarcat que el partit d'extrema dreta és "perfectament constitucional", encara que ha reconegut que no està d'acord amb tot allò que defensen. 

Sobre Feijóo i Casado

Durant l'entrevista, Aguirre també ha parlat sobre Pablo Casado, a qui va defensar en tot moment quan liderava el Partit Popular. Precisament, ara fa just un any que els barons van enterrar la carrera de Casado després d'una batalla que va acabar amb Alberto Núñez Feijóo com a nou president del PP. Aguirre, que va defensar l'exlíder fins al final, ha assenyalat que actualment no hi ha cap fractura interna a la formació i que l'arribada de Feijóo va suposar un canvi dins del PP. Així mateix, ha deixat clar que el president dels populars compta amb "tot el suport". De fet, aquest dimecres Casado i Feijóo han dinat junts en un restaurant de Madrid. Des del partit, han assegurat que "s’emmarca dins del clima de normalitat i respecte entre dues persones que han tingut l’honor de presidir el PP".

Pel que fa a les pròximes eleccions, ha apuntat que confia que els populars aconseguiran un bon resultat. També s'ha mullat sobre què seria el primer que farien des del poder i ha afirmat que creu que derogarien la llei trans, la del 'només sí és sí' i la nova legislació sobre memòria històrica.