Una àmplia majoria dels espanyols, el 70,9%, rebutjaria la majoria parlamentària que va fer fora Mariano Rajoy de la Moncloa i va investir Pedro Sánchez, segons una enquesta feta pel diari La Razón. L'enquesta també diu que el pacte que més agradaria als ciutadans espanyols -amb un 39,4% del suport- és el d'Andalusia, amb un petit matís: el PP governant en solitari amb el suport de Cs i Vox.

L'enquesta, feta per NC Report, mostra un panorama bastant dividit pel que fa a les preferències dels diferents pactes posteriors a les pròximes eleccions generals del 28 d'abril. Tot i que el pacte a l'andalusa seria el preferit pels espanyols, el segueix molt de prop (39%) un pacte de govern entre PP i Cs, tal com va proposar fa pocs dies el líder taronja, Albert Rivera

A l'altra cara de la moneda, un 35,3% dels espanyols voldria un govern del PSOE amb el suport parlamentari de Podemos, tàndem que va elaborar els fracassats pressupostos generals. Menys d'un punt per sota hi hauria l'opció d'un govern de coalició entre socialistes i els de Pablo Iglesias. Cal destacar també que gairebé un terç dels electors (un 31,3%) optaria per un pacte entre Sánchez i Rivera, el qual ja han pronosticat durant la precampanya tant comuns com independentistes. 

Amb un pobre suport d'un 18,2% hi hauria el pacte que va permetre desallotjar el govern de Mariano Rajoy, és a dir, el de socialistes, podemites i independentistes. A mode d'anècdota, un 14,5% dels espanyols optaria per un pacte entre les dues principals forces polítiques, el PP i el PSOE, que a hores d'ara sembla una mera quimera.