"Espanya està furiosa amb Brussel·les". Això és el que opina el rotatiu britànic Sunday Express, la versió dominical del Daily Express que recorda la reacció del portaveu del PP a Brussel·les, Esteban González Pons, que va assegurar que si l'euroordre no funciona "Schengen no té sentit".

El Sunday Express qualifica l'atac de González Pons de "sorprenent" ja que també va insistir en que Europa pot perdre el seu propòsit de ser en el moment en que els països es comencen a qüestionar entre ells.

L'article segueix parlant del líder popular explicant que la justícia alemanya va deixar el president Carles Puigdemont en llibertat i no el va extradir per rebel·lió "perquè les seves accions no van anar acompanyades de violència", tot i això indica que el sistema judicial del país està estudiant la sol·licitud d'extradició per malversació. 

Per seguir il·lustrant aquesta irritació d'Espanya amb Brussel·les, el rotatiu insisteix en l'amenaça de González Pons sobre l'espai Schengen: "Si el sistema de la Unió Europea no funciona, l'àrea Schengen i l'eliminació dels controls fronterers no funcionen", etzibava el del PP.

El diari britànic exposa que "l'esclat" de Gonzáez Pons ha estat el més fort des de la decisió del tribunal alemany sobre l'extradició del president català. En la mateixa línia, el Sunday Express recorda una reacció similar per part del ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, que va criticar la ministra de Justícia alemanya, Kterina Barley, per assegurar que la decisió del tribunal Schleswig-Holstein era "correcta". Dastis considera que Barley havia fet uns "comentaris desafortunats perquè va expressar opinions polítiques sobre una decisió que és de competència judicial".

Finalment, el mitjà anglès rememora uns "atacs" que González Pons va proferir contra gran Bretanya pel Brexit: "És la decisió més egoista que s'ha pres des de que Winston Churchill va salvar Europa amb la sang i les llàgrimes dels anglesos".